Er is heel wat gebeurd in het leven van Curse Of Lono-voorman Felix Bechtolsheimer voordat dit album werd uitgebracht. Het grootste deel van ‘People In Cars’ was al in juni 2020 opgenomen, waarbij de leden van de band, gedwongen door de pandemie, elk hun partijen apart in de studio hadden ingespeeld. Maar omdat Felix zijn vader in april verloor is hij nummers blijven schrijven, die hij uiteindelijk alleen samen met drummer Liam Hutton heeft opgenomen.

Nog even ter herinnering wat Curse Of Lono eigenlijk is. Om van zijn heroïneverslaving af te komen verhuisde Felix Bechtolsheimer zo’n kleine twintig jaar geleden naar de VS. Daar kwam hij in aanraking met Amerikaanse muziek. Weer terug in Groot-Brittannië richtte hij de band Hey Negrita op, waarmee hij de op Amerikaanse rootsmuziek geïnspireerde muziek maakte. Met bandlid Neil Findlay heeft hij nu Curse Of Lono opgericht, dat zich richt op roots- en rockmuziek.

Hierboven schreef ik al dat er heel wat in het leven van Bechtolsheimer was gebeurd. Naast het verlies van zijn vader kwamen ook een oom en zijn ex-partner te overlijden. Bovendien loste de band zich op; vanwege corona moesten de leden ervan een andere baan zoeken om het hoofd boven water te houden. Genoeg inspiratie om nummers te schrijven dus. Het resultaat is een album met elf zelf beschouwende nummers, vol met donkere herinneringen en wanhoop.

Zeer indrukwekkend is ‘So Damned Beautiful’, dat hij schreef nadat zijn ex-partner aan een overdosis was overleden. De Canadese zangeres Tess Parks is de tweede stem, de stem van zijn ex, en zorgt voor de rillingen over je rug. ‘Man Down’ verhaalt over zijn overleden vader. ‘People In Cars’ is het meest persoonlijke album van Bechtolsheimer te noemen. Heel bedrukkend en zeer indrukwekkend. (8/10) (Submarine Cat Records)

Deel: