Met de single ‘More Is Not The Answer’ is een tweede nummer van het door Frank Bond afgeronde album ‘Passages’ van de verdwenen artiest Francis Alban Blake digitaal beschikbaar. Op 1 april vindt een album release show met oproepingsritueel plaats. Het traag opgebouwde ‘More Is Not The Answer’ gaat over de klimaatcrisis, bezongen vanuit het perspectief van de natuur. Net als de eerder verschenen single ‘Storm Behind A Window’ is het folknummer gecomponeerd rondom kapotte geluiden, wat volgens Bond recht doet aan het onderwerp. “Geen gepolijste randjes voor zaken die zelf ongepolijst zijn, was het motto van Francis Alban Blake. Met zijn ontstemde harmonium uit 1865, een Indonesisch strijkinstrument en een strijkstok op zijn 12-snarige gitaren stelde hij zijn orkest der verval samen”, vertelt Bond.

‘Passages’ wordt op 1 april gepresenteerd in de PX in Volendam, waarbij tevens een ritueel zal plaats vinden om daarmee Francis Alban Blake op te roepen. Francis Alban Blake is het pseudoniem van dichter, filosoof en musicus Frans de Blaak, die sinds 2018 wordt vermist. Familie en vrienden zijn er met behulp van zijn dagboeken, gedichten en notitieboekjes achter gekomen dat zijn verdwijning een vrijwillige keuze was. Voordat Francis Alban Blake verdween werkte Frank Bond met hem in de studio aan ‘Passages’. Na zijn verdwijning kreeg Bond van de familie toestemming om het album af te maken. Bond beweert dat hij in dat proces een manier heeft ontdekt om de verdwenen De Blaak terug te roepen. Daarvoor heeft hij een ritueel bedacht met salie, thee, wijn en een klein klokkenspel in combinatie met een tekst en een choreografie.

Frank Bond is singer-songwriter en frontman van de indie-folkband AlascA waarmee hij drie albums heeft gemaakt, met in het verlengde daarvan internationale tours en aandacht op radio en tv. Daarnaast is Bond actief als songwriter, als producer in de studio en als manager van het onafhankelijke platenlabel King Forward Records. De muziek van Bond is tekst- en betekenisgedreven. Dat is niet gek, gezien zijn academische achtergrond als literatuurwetenschapper.

Deel: