Twee jaar moesten de fans van de Franse zangeres Catherine Ringer wachten op haar concert in Luik, donderdagavond. Meerdere malen werd het concert verzet en het was dan ook logisch dat het uitverkochte Forum in Luik vol spanning wachtte op voormalige zangeres van de Franse pop-rockgroep Les Rita Mitsouko. De band, die vooral bekend is van hun hits ‘Marcia Baïla’, ‘Y’a d’la haine’ en ‘C’est comme ça’, stopte noodgedwongen door het overlijden van gitarist Fred Chichin in 2007 en sindsdien tourt Ringer solo over de wereld met de nalatenschap van Les Rita Mitsouko. In Luik werd het echter een erg kort concert…

Met ‘La fille venue du froid’ ving de show van Ringer sterk aan en in de zaal leek het er naar uit te zien alsof het een avond werd om nooit te vergeten. Dat laatste klopte, maar wel op een manier die weinigen hadden kunnen voorspellen. Catherine Ringer leek er zin in te hebben en liet via ‘Les histoires d’A.’ snel een overgang naar ‘Femme d’affaires’ plaatsvinden. Toen sloeg echter het noodlot toe…

Tijdens het vierde nummer van de set, ‘Marcia Baïla’, de grootste hit uit 1985, stortte de 64-jarige zangeres plots op de grond, om voor enkele momenten doodstil te blijven liggen. Terwijl haar band in eerste instantie doorspeelde en men dacht dat het bij de act van Ringer hoorde, werd al snel duidelijk dat er iets mis was en met hulp van enkele mensen van backstage werd de zangeres onder luid applaus van het podium begeleid. Het leek er nog steeds bij te horen, want tot zoverre zat de sfeer er goed in bij Catherine en de band.

Met de woorden “Ik kan niet meer zingen! Ik kan niet meer zingen!” was het plots het einde van het concert van de Française. Achteraf bleek dat de zangeres ineenstortte door een enorme uitputting, mogelijk door de covid19-besmetting die ze eerder dit jaar heeft opgelopen. Een kort concert, te kort, maar boven dat het publiek verre van gekregen heeft waar het voor betaalde, is het vooral erg voor Ringer, waarbij iedereen natuurlijk hoopt dat de zangeres er snel bovenop komt.

Foto’s (c) Christophe Dehousse
Meer foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.459890625564339&type=3

Catherine Ringer Setlist Forum, Liège, Belgium 2021

Deel: