Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Als ik naar buiten kijken naar de trieste lichtgrijze lucht, slechts onderbroken door een flard donkergrijze wolken die langs het zwerk boven mijn woning overtrekken, kan ik slechts verzuchten dat het terugleveren van elektriciteit aan het net van mijn zonnepanelen vandaag niet zo’n vlucht zal nemen. Helaas, het is niet anders. Ik zal me eroverheen moeten zien te zetten. In de woning van de buren wordt gewerkt door een groepje Poolse bouwvakkers. Wat ze precies doen weet ik niet. Ik hoor en voel veel geboor in beton. Mijn koffiekopje trilt vrolijk mee op het ritme van de trillingen, veroorzaakt door een betonboor aan de andere kant van de muur op waarschijnlijk minder dan drie meter afstand van waar ik nu zit.

De verwarming heb ik pas net aangezet. Het is nog onaangenaam in mijn woning en ik besluit dat ik niet naakt aan de eettafel kan blijven zitten, in ieder geval totdat de temperatuur wat hoger is. Ook voor mij is 14 graden te fris. Een luxe badjas, ooit gestolen uit een te dure hotelkamer in San Francisco biedt uitkomst. De kamer was zo duur dat ik me nooit schuldig heb gevoeld over het feit dat ik bij mijn vertrek de badjas, met luxe borduursel in mijn koffer hebt gepropt vlak voor het uitchecken.

Als ik naar buiten kijk zie ik alle hondenbezitters uit mijn wijk één voor één, samen met hun trouwe viervoeter, hun weg maken naar het bos dat even verderop begint. Het duurt zelden langer dan tien minuten voordat ik ze weer dezelfde route terug zie lopen. Ik woon in een buurt met een grote variëteit aan hondenrassen. Ik zie elke ochtend de buurman met zijn Berner Sennen als eerste voorbij komen, hij moet altijd vroeg beginnen als huisschilder zijnde. Daarna is de overbuurvrouw met haar Beagle aan de beurt. Vanuit een straat verderop komen dan twee vriendinnen met hun Westies en ik zie ook elke dag een grote zware man die ik niet ken met zijn grote Rhodesian Ridgeback voorbij komen. Hij heeft geen controle over de sterke hond die zijn baas achter zich aansleept.

Dit zijn mijn ochtenden. Het leven ontrolt zich voor mijn ogen. Ik drink een kop koffie, ik lees het laatste nieuws, en ik kijk naar de hondenparade voor mijn huis. Spannend is anders, maar het brengt zeker rust. Terwijl ik zo mijn dag start luister ik altijd naar de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify. Elke dag weer. En zo leef ik weer toe naar de vrijdag wanneer de lijst, elke week weer, wordt vernieuwd. Terwijl ik op de hoogte blijf van het nieuws in de wereld, naar de honden buiten kijk en overweeg of de gestolen badjas aan moet, blijf ik ook op de hoogte van de beste nieuwe muziek. Lekker gewoon. Deze week hoor ik nieuwe tracks van onder andere Deep Purple, Christina Aguilera, Volbeat, Jeroen Kant, Marillion en Mario Batkovic en neem nog een kop koffie. Proost.

Deel: