Rock Werchter heeft weer een klapper toegevoegd aan de line-up voor de editie 2022. The Killers zakken op zondag 3 juli af naar het Festivalpark in Werchter. De avontuurlijke indierockers uit Las Vegas hebben over de jaren heen een karrenvracht aan straffe songs bij mekaar geschreven én zijn een geweldige live band. Een greep uit hun grootste hits: ‘Somebody Told Me’, ‘When You Were Young’, ‘Read My Mind’, ‘Human’, ‘Run For Cover’ en recent nog ‘Dustland’. Topingrediënten voor een feestje op Rock Werchter! The Killers staan voor afsluiter Red Hot Chili Peppers op de Main Stage.

Enkele maanden geleden brachten The Killers hun zevende album uit, ‘Pressure Machine’. Voor een rockband geen extreem groot aantal albums in hun 19-jarige carrière, maar kwalitatief zitten de albums van The Killers dan ook goed in elkaar. Het enige nadeel van deze telling: Het vorige album, ‘Imploding the Mirage’, kwam vorig jaar pas uit. Het album is ook de terugkeer van gitarist Dave Keuning, die op ‘Imploding the Mirage’ ontbrak vanwege een rustpauze.

The Killers hebben de covid-19-lockdown gebruikt om te experimenteren en een ode te brengen aan Flowers’ tienerjaren. Met ‘Pressure Machine’ levert het echter wonderbaarlijk snel een goed album af.

Naast The Killers en Red Hot Chili Peppers komen ook Pearl Jam, Metallica, Faith No More, Twenty One Pilots en Imagine Dragons naar Rock Werchter.

Deel: