Op vrijdag 5 november stond Ronnie Flex & The Fam in een uitverkochte Paradiso. Naast de volledige live-band waren er een aantal artiesten te gast die deze show enkele nummers met Ronnie mee kwamen zingen. Hoewel ‘The Fam’ – Ronnie’s liveband – het podium goed vulde, zat zijn andere familie thuis op de bank. Afgelopen week is Ronnie namelijk voor de tweede keer vader geworden; dit keer van een dochtertje. Voor de kersverse vader was dit ook zijn eerste echte concert sinds de coronamaatregelen het weer toelieten. Met een eerste, volledig uitverkochte show in Paradiso belooft dat veel goeds voor de rest van de Altijd Samen Clubtour, waar dit het eerste concert van was.

Nadat de deuren openden en de gasten langzaam binnen druppelden, startte het voorprogramma van DJ Jahwin. Drie kwartier lang vermaakte hij het publiek, met een leuke mix van vooral Nederlandstalige nummers in die iedereen kende en uit volle borst mee zong. Rond kwart voor negen begon de show waar iedereen voor kwam dan eindelijk écht. Ronnie kwam het podium opgerend en de sfeer zat er meteen goed in. Vanaf het eerste moment was het te zien dat hij het ontzettend naar zijn zin had. En hij niet alleen, maar iedereen in de zaal. De energie spatte direct van zowel de band als van het publiek. Het was duidelijk dat iedereen weer zin had om een concert bij te wonen.

Wat betreft de nummers die deze avond gespeeld werden was er voor iedereen wat wils. Er kwamen niet alleen nummers van het laatste album ‘Altijd Samen’ langs, ook speelde hij genoeg nummers uit zijn eerdere jaren. Hits van ‘Rémi’ en ‘Nori’ wisselden af met nieuw werk. Daarnaast was de show ook ontzettend dynamisch dankzij alle gasten die Ronnie mee had genomen. Zo waren artiesten ADF Samski, Nour Mens en Bilal Wahib van de partij en zong hij hits met zijn gasten. Zo kwam bijvoorbeeld ‘Haal Me Naar Boven’ van Sarita Lorena langs en zong hij samen met Emma Heesters hun hit ‘Meisje Zonder Naam’.

Gedurende het concert liet Ronnie op enkele momenten duidelijk weten hoe ontzettend dankbaar hij voor deze avond was. Zo bedankte hij het publiek meerdere keren voor het komen en wilde hij dat iedereen stil bleef zodat hij zélf samen met zijn band juist een keer een applaus uit kon delen aan het publiek. De rapper vertelde tijdens het optreden ook over zijn kinderen en werd emotioneel waardoor hij even een momentje nemen voor hij weer verder kon naar het volgende nummer. Dit soort momentjes in de show zorgden voor een persoonlijke tintje en maakte het optreden extra speciaal.

Al met al kun je zeker zeggen dat Ronnie Flex er een groot feest van heeft gemaakt in Amsterdam. Hij wist het publiek volledig op te hypen en van boven tot beneden werd er in de zaal met elk nummer volop gedanst en gesprongen. Een feestje en concert tegelijk, waar de ‘Energie’ vanaf spatte. Met dit optreden heeft Ronnie de lat hoog gelegd voor de rest van zijn clubtour, maar als elke show zoals deze gaat zijn, gaat dat zeker helemaal goed komen.

Foto’s (c) Wyona Latupeirissa

Deel: