Je hoorde het overal om je heen: “Wat fijn dat dit weer mogelijk is.” Bij de optredende bands en bij het publiek. Voor sommige bands was dit weer de eerste grote gig sinds 1,5 jaar. Voor een band zelfs de vuurdoop. De line-up zorgde ervoor dat er een mooie mix was van jeugd en middelbaar publiek.

De altijd lastige opening, om 14:00 uur was voor KRVTZ. KRVTZ, de voor deze avond geboekte Lenny Kravitz tribute band. Zoals met alle tribute festivals bestaat de setlist uit het bekendere werk van de originele artiest. Zo ook bij KRVTZ. De “early adapters” mochten zich gelukkig prijzen om al 2 uur al aanwezig te zijn en deze “nieuwe” tribute band te mogen beleven. Want dat was het, een belevenis. Zanger Victor Louisa en de band wist Lenny te vertolken zoals je van een goeie tribute band mag verwachten. Het was KRaViTZ. Dit was ook de band die hun zeer geslaagde vuurdoop in het Legends of Rock circuit beleefde.

Na KRVTZ was het de beurt aan The Muse Experience. De band waarbij vooral de jeugd band achter hun. Van Matt Bellamy te produceren ging het de Muse Experience prima af. Callum Stamp benaderde de sound van de The Muse uiteraard met de ondersteuning van de andere leden van de band. Als gast optreden was er nog plaats ingeruimd voor de Slash van Slash n’ Roses een band die hierna nog besproken wordt.

Na Muse kwam de muziek van Queen aan bod. Gebracht door ook een van de min of meer vaste band in de LineUp, de Queen tribute Miracle een band die dit jaar hun 25 jarig jubileum viert. De zang wordt verzorgd door de Itasliaanse Jordan Trey. Soms treffend hoe hij het geluid van Freddy Mercury benaderd. We are the Champions, Radio Gaga, het publiek ging overal in mee en genoot van de show.

Na deze band was het de beurt aan, goede wijn behoeft geen krans, De Metallica Tribute van Nederland, Present Danger. Een band die toerde door Amerika, optredens verzorgde op Paas- en Graspop. Frontman Thijs de Jong brengt het publiek in extase met zijn enthousiasme, gitaarspel en performance. De Rusheuvel trilde op zijn grondvesten bij onder andere ‘Master of Puppets’. Wederom natuurlijk kunnen frontmannen het niet alleen maar staat er altijd een kei van een band achter zich.

De vierde band deze avond was een oude bekende bij de Legends of Rock. Slash n’ Roses met de eerdergenoemde Nederlandse Slash in persoon van Armand Gabeler. Met zang van Wido de Klein een show die er zijn mag. Voor de echte Guns n’ Roses fan een must see om deze fantastische tribute te zien en horen. Oss is over de helft van een geweldige avond herkenbaarheid.

De vijfde band inmiddels AC/DC vertolkt door High Voltage. Het is voor iedereen een uitdaging om een wereld band te vertolken. Een coverband speelt nummers van een band een tribute band gaat verder. Zij stappen in de huid van……Ook hier. Wouter Kerkhofs is een clone van Brian Johnson in zang en in presentie. In de band nog een clone. Angus. Erwin Wuite is de personallisering van Angus Young. Compleet met striptease maakt hij een optreden van High Voltage tot een onvergetelijke ervaring.

Als afsluiter van de avond was Rattlesnake Shake ingevlogen. Een regionale coverband met een lange reputatie in Oss en omstreken. Het publiek kwam voor de afsluiter in verband met mooie middelbare schoolherinnering door deze band. Zo blijkt maar weer muziek maakt herinneringen. De mannen maken zoals ze zelf omschrijven ‘Cock Rock’, Rock met ballen dus. Mash-ups is their middle name, maar dan alleen als deze de stempel Rattlesnake Shake waardig is. Denk aan Motörhead met Dolly Parton, Metallica met Rob de Nijs, Snap met Linkin Park, maar ook Iron Maiden, Neil Diamond of de Foo Fighters zijn niet veilig voor onze muzikale slangenmensen. Met hun originele invalshoeken en spelvreugde krijgen ze geheid elke zaal plat. Zo ook deze avond. Zij waren een waardige afsluiting van een fantastische avond in Sporthal de Rusheuvel.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

 

Deel: