Wat is het mooi dat er weer meer kan. Bandjes kunnen en mogen weer in kroegen spelen. Muziekliefhebbers kunnen weer doen wat ze zo graag willen. Kijken en luisteren naar muziek. Met gelijkgestemden weer uit je dak gaan. Dat is waar het bij muziek omgaat, beleving, verbinden en nieuwe vrienden maken. Er is meestal aandacht voor de middelgrote en/of grotere acts maar ook de kleinere bands maken hoe muziek in Brabant (waarschijnlijk niet alleen daar) beleefd wordt.

Zo ook was het afgelopen zondag in café Maurickzicht in Vught. Weer terug naar een ‘normale’ zondagmiddag met optreden van een band; De band Nutzz. Nutzz bestaat uit Johan en de Klinker op gitaar, Winnie met zijn bas, Peter achter het drumstel en Ron als zanger. Het plezier en enthousiasme spatte er vanaf de eerste noot vanaf. De mannen, allemaal een historie in de Blues en in de Blues Rock, moesten op deze middag gaan winnen van de voetbalkraker in Amsterdam. De thuisblijver heeft deze middag verloren. Met het brengen van rock covers bespeelden Nutzz het publiek dat met volle teugen genoot. Niet alleen van de band maar ook van het weerzien na 1,5 jaar.

Op de setlist nummers van Backman Turner Overdrive, J.J. Cale, Deep Purple, Creedence Clearwater Revival en meer. Het repertoire omvat te veel om op te noemen en allemaal gebracht zoals het hoort, met passie. Plezier maken door muziek te maken dat is het motto van deze band. Mensen vermaken en een fijne middag bezorgen. De bandleden zijn ras muziekkanten al moesten ze zo nu en dan nog wennen aan het weer optreden en slopen er wat kleine foutjes in, maar het zij hun vergeven en het ‘volk’ ging Nutz. Deze middag was een win win situatie voor iedereen, het publiek, de band en tot slot de kastelein. We kunnen weer, dat was het gevoel wat overbleef van deze leuke middag in Maurickzicht.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: