Baz (geboren in Mechelen, woonachtig in Leuven) pikt net na de eeuwwisseling de microfoon op om 5 jaar later ontdekt te worden door het grote publiek. In 2006 nodigde Pita hem uit voor zijn zomersingle, toepasselijk ‘Zomer’ genaamd die meteen werd opgepikt als zomerhit. In 2007 bracht hij de single ‘Alles’ uit met de Nederlandse Sage, en een jaar later volgde zijn debuut album ‘Punt Komma’. Na ‘Punt Komma’ volgden nog enkele projecten, waaronder een samenwerking met Genkse rapper Tiewai, de ‘Contrast’ EP.

In 2009 begon Baz te werken aan zijn 2de album genaamd ‘Stadsleven’. Twee jaar later was het album ‘Stadsleven’ er, met als eerste single ‘Dans’. Op 21 juni 2012 kwam het album ‘Baz & Claude Hugo’ uit, een project met jazzproducer Claude Hugo. Samen met beatbox kampioen Fatty K richtte Baz in 2014 het label ‘Marmalade Productions’ op. Hij is te horen op labelcompilaties ‘BosbessenMarmalade’ en ‘Bitterzoet’, respectievelijk in 2015 en 2016.

De samenwerking met jonge producer Wits liep zo vlot, dat ze beslisten samen een EP te maken. De ‘Baz x Wits EP’ kwam uit in maart 2017 en kreeg veel lof. Even erna besliste Baz om de mic aan de wilgen te hangen en wat meer achter de schermen te gaan werken en artiesten te ondersteunen. In 2020 kriebelde het weer, en het resultaat is er: een samenwerking met WIM, ‘Blij’. Op het einde van 2020, volgde een nieuwe single: ‘Oef’, met Nederlandse hiphop grootheden Tenshun en de groep Kern Koppen. In 2021 dropte Baz nog 3 singles: ‘Bergtop’, ‘Geweldig’ en ‘Gratis’.

De zomer mag dan nu misschien net achter ons liggen, Baz blikt voor dit moment graag terug naar een warme zomerdag met vrienden. De samenhorigheid, de rust… even weg van alle drukte en coronatoestanden. En zo komt Bas nu met een nieuwe single, ‘Zie Ons’.

Deel: