Met de wind nog in de rug van de release van het vorig jaar verschenen en zeer goed ontvangen album ‘Whoosh!’ verrast Deep Purple haar fans met de aankondiging van een nieuw album. ‘Turning to Crime’ komt op 26 november uit via earMUSIC en wordt aangekondigd met de release van de nieuwe single ‘7 And 7 Is’.

Het nieuwe album bereikt de wereldwijde loyale fanbase van Deep Purple slechts 15 maanden na hun laatste studioalbum ‘Whoosh!’. Dat album werd lovend ontvangen met meerdere prestigieuze hitlijst-prestaties (#1 in Germany, #4 in de UK) en geprezen door critici, die met name de creativiteit van de band – die zich elke release blijft ontwikkelen – bejubelden.

‘Turning to Crime’ is het allereerste studioalbum van Deep Purple dat volledig bestaat uit nummers die niet geschreven zijn door de band zelf en al eerder zijn opgenomen door andere artiesten. Covers dus, een echte crime als je het de rockpolitie vraagt.

De ‘time trilogy’, bestaande uit ‘NOW What?!’ (2013), ‘inFinite’ (2017) en ‘Whoosh!’ (2020) verkocht meer dan een miljoen albums, bekroonde de charts maar liefst 11 keer en bereikte meer dan 40 Top 10 posities wereldwijd. Producer en vriend van de band Bob Ezrin werkte met Deep Purple aan deze trilogie en was ook nu weer een belangrijk onderdeel van het nieuwe studiowerk.

Tracklist: ‘Turning to Crime’:
‘7 And 7 Is’
‘Rockin’ Pneumonia And The Boogie Woogie Flu’
‘Oh Well’
‘Jenny Take A Ride!’
‘Watching The River Flow’
‘Let The Good Times Roll’
‘Dixie Chicken’
‘Shapes Of Things’
‘The Battle Of New Orleans’
‘Lucifer’
‘White Room’
‘Caught In The Act’ (Medley)

 

Deel: