Met een mooie mix van routiniers en nieuwe jonge muzikanten beklom Candy Dulfer het podium van de Effenaar op 22 september. Hopelijk een van de laatste seated concerten. Geen snelle gig dit keer maar Candy Dulfer nam de tijd om contact te zoeken en ook te maken met haar publiek. Dat is wel eens anders geweest. De verbinding zoekende in haar uitleg over nummers, gevoelens delende over de afgelopen periode; Candy en haar band hadden er duidelijk zin in en de positieve energie was duidelijk voelbaar.

Ondanks dat het op het release-vlak redelijk stil is rond mevrouw Dulfer (haar laatste album stamt uit 2017) kwam er veel nieuw werk aan bod, zoals Candy zelf ook zei. “We hebben vooral veel tijd gehad om te schrijven”, maar er was ook ruimte voor ouder werk en covers. Na een sterke opening was het nummer ‘Deeper’, opgedragen aan haar lief, nummer twee op de setlist, gevolgd door ‘Say something’.

‘Lily was here’ mag en kan natuurlijk niet ontbreken en deze uitvoering was woensdagavond echt sterk. Haar super jonge drummer Kick Woudstra (houd hem in de gaten!) gaf in een supersterke drumsolo zijn visitekaartje af. Na ‘We never stop’ kreeg Roger Happel de hoofdrol in ‘For the love of me’ en kregen ook Camillio Rodriguez en zijn collega de ruimte. Dit alles werd gedragen door de strakke bass-line van Xander Buvelot.

Xander BuvelotDe setlist zat goed doorgedacht in elkaar maar wist zeker naar het einde toe te verrassen, toen de band ‘Fantasy’ van Earth, Wind & Fire van stal haalde. Het was toen te merken dat seated concerts gewoon niet echt werken. Na de aankonding dat Candy geen tijd meer had voor onzin, “no time for this”, trok de band alle registers open voor een vertolking van ‘Pick up the pieces’ (Origineel van de Average White Band). En wat voor een uitvoering!

Na nog een toegift was het gedaan. Candy liet gewoon weer zien dat er een reden is dat ze tot de top-entertainers van Nederland behoort, maar in dit concert zat net dat extra wat je graag in een concert ziet. Wellicht is het feit dat we een moeilijke periode aan het afsluiten zijn hier debet aan. Maar alles bij elkaar genomen, overtuigend.

Foto’s (c) Bart Teunis

Deel: