Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Daar waar de culturele sector landen om ons heen langzaam uit de corona-slaap ontwaken, mag in bij onze Noorderburen Nederland nog steeds niets. Behalve een Formule 1 weekend dan. Bij ons vullen de concertagenda’s zich in rap tempo gelukkig weer wel en gaan de ‘Covid Safe’ tickets als warme broodjes of als Luikse wafels over de toonbank. Ticket, ID en QR code verschaffen toegang. Het is niet meer zoals het vroeger was, maar ja toen was er ook geen Covid. Tijden veranderen, wil ik er maar mee zeggen.

Anders dan dat allemaal is het inmiddels gewoon weer vrijdag geworden. De dag dat onze wat sociaal gesloten platenbaas met enige hulp de nieuwe Spotify Maxazine België Playlist weer online zet. Ook deze week weer een aantal juweeltjes op de lijst die je niet moet missen, er valt weer genoeg te ontdekken. Op de lijst deze week, onder anderen prachtig nieuw werk van Niels Destadsbader, Bart Peeters, Ruben Block, Mauro Pawlowski, Barbara Dex en veel, heel veel meer.

Gewoon lekker achterover of op de fiets of tijdens het wandelen genieten. Het leuke is dat er volgende week weer gewoon een nieuwe lijst is!

Deel: