Far From Your Sun is een project van rockcomposities, ontwikkeld met het werk van getalenteerde artiesten, ontstaan ​​uit de wereld van fotografie, schilderkunst en poëzie. Elk stuk is gebaseerd op romantiek en poëzie, soms duister en verontrustend. Ieder nummer is de illustratie van een ervaring, een moment in de tijd, waarin zowel de mens als de natuur de hoofdrolspelers zijn. Far From Your Sun is 100% studiobased en een anoniem project, wat betekent dat de identiteit van de muzikanten onverhuld zal blijven. Geen foto’s, geen namen; Het doel is om muziek, en alleen muziek, op de eerste plaats te zetten.

Far From Your Sun bracht in 2016 hun eerste album ‘In the beginning… was the emotion’ uit. Door buitenmuzikale factoren was Far From Your Sun niet in de gelegenheid om het vervolg op dit album te presenteren. Tot nu, want momenteel werken ze aan dit volgende album, dat ‘The Origin of Suffering’ zal heten en begin 2022 zal verschijnen. Dit tweede album zal een zeer breed scala aan muziek bestrijken, van rocknummers tot meer ambient-akoestiek als verbeterde tracks met klassieke orkestinstrumenten.

Nu komt de band met ‘Beyond the light’, met daarop enkele nieuwe versies van nummers van hun debuut. Het album begint bijvoorbeeld met ‘The eightfold path’; Een sterke opener, die net iets anders is dat het origineel inderdaad. Vernieuwend in dat opzicht en we zijn dan ook erg benieuwd geworden naar de rest van het album. ‘Beyond the light’ is een heerlijk album, waarbij enkele nummers wel opvallen. Het beste nummer voor nu is ‘Under the hands of time’. Heerlijke prog die blijft hangen. Far From Your Sun weet hiermee een nummer op plaat te zetten om in ieder geval het publiek in te pakken.

Ook ‘Life’ moeten we noemen, een nummer dat blijft hangen. Het maakt het album net iets anders dan het vorige en ‘Beyond the light’ is daarmee goed genoeg om de fans net iets meer te geven dan ze bij hun eerdere album brachten. Far From Your Sun brengt gewoon een lekker album uit.

Far From Your Sun levert met ‘Beyond the light’ een mooi album af. ‘The eightfold path’, ‘Under the hands of time’, ‘Far from your sun’, ‘Life’ en ‘The 8fold path’, allemaal in een net iets ander jasje dan bij het origineel. Een verrassende keuze die wonderweg goed is uitgepakt. Far From Your Sun heeft met ‘Beyond the light’ duidelijk zijn best gedaan en dat heeft geresulteerd in een EP die het luisteren meer dan waard is. (7/10) (Eigen productie)

Deel: