Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Daar waar de culturele sector landen om ons heen langzaam uit de corona-slaap ontwaken, mag in Nederland nog steeds niets. Behalve een Formule 1 weekend dan. Dat de regering hier zo spastisch mee omgaat is beschamend en geeft blij van weinig realiteitsbesef. In België vullen de concertagenda’s zich in rap tempo en gaan de ‘Covid Safe’ tickets als warme broodjes of als Luikse wafels over de toonbank. Ticket, ID en QR code verschaffen toegang. Het is niet meer zoals het vroeger was, maar ja toen was er ook geen Covid. Tijden veranderen, wil ik er maar mee zeggen. En Hugo de Jonge? Gooi die poorten open, zouden we willen zeggen tegen hem! Unmute Us! Tot de tijd dat het weer echt mag is het een prima initiatief om elke week een #unmuteus manifestatie te houden, liefst met live muziek.

Anders dan dat allemaal is het inmiddels gewoon weer vrijdag geworden. De dag dat onze wat sociaal gesloten platenbaas Perry met enige hulp de nieuwe Spotify Maxazine Music Playlist weer online zet. Ook deze week weer een aantal juweeltjes op de lijst die je niet moet missen, er valt weer genoeg te ontdekken. Op de lijst deze week, onder anderen prachtig nieuw werk van Novastar, een prachtige nieuwe van Duran Duran, maar ook Hollands welvaren met Maaike Ouboter en Blaudzun. Vreemde eend in de bijt is dit keer een track van niemand minder dan Bernie Sanders. Gewoon lekker achterover of op de fiets of tijdens het wandelen genieten. Het leuke is dat er volgende week weer gewoon een nieuwe is!

Deel: