Maandagochtend is Brian Travers, saxofonist van de legendarische Britse reggaeband UB40 overleden. Travers was een geliefd figuur in Birmingham en de band trad voor het eerst op in de Hare & Hounds pub, in Kings Heath, in 1979, vlak nadat hij de band mee oprichtte.

In een verklaring op de Facebook-pagina van UB40 staat geschreven: “It is with great sadness that we announce the passing of our comrade, brother, founding UB40 member and musical legend, Brian David Travers. Brian passed away yesterday evening with his family by his side, after a long and heroic battle with cancer. Our thoughts are with Brian’s wife Lesley, his daughter Lisa and son Jamie. We are all devastated by this news and ask that you respect the family’s need for privacy at this time.”

Met UB40 scoorde Brian Travers grote hits als ‘Red Red Wine, ‘Kingston Town’ en ‘Food For Thought’. De band verkocht tientallen miljoenen albums en ondanks dat de echte reggae-fans de band niet makkelijk accepteerden als echte reggae, zette de band de muziekstijl commerieel op de kaart na het overlijden van Bob Marley.

Travers leed al geruime tijd aan kanker. Het is het tweede lid van UB40 in korte tijd van wie de band afscheid van moet nemen. Vorige maand maakte frontman Duncan Campbell bekend niet meer terug te komen, vanwege kortetermijnproblemen na een beroerte.

Brian Travers is slechts 62 jaar geworden.

Deel: