Arjanne Beukers tad op als eerste op de laatste dag van Mama’s Pride in Geleen. Met een artiestennaam Ar Jane is ze begonnen in 2016 en ze timmert nu goed aan de weg. De bescheiden 20-er uit Geleen zelf staat nog aan de begin treden van de muziek scene. Maar bij haar thuisconcert liet de beginnend singer songwriter horen wel over een gouden stem te beschikken. Heel gevoelig en subtiel vertelde ze haar verhaal in een lied. Ze werd mooi begeleid door een piano waarmee ze haar publiek steevast kippenvel geeft. Ar Jane is verslingerd aan melancholische popmuziek en wil sindsdien maar één ding: mensen verbinden met haar songs en dat deed ze. Oprechte emoties en durven groots te dromen.


De Nederlandse alleskunner Meis is een groot zangtalent met veel charisma. Met een witte broek met wit hemd op zwarte hoge dikke schoenen betrad ze het podium en bij haar was de eerste indruk meteen een daalder waard. De zangeres houdt van zo kort mogelijke titels en daarom startte ze met het nummer ‘Veel’, om onder anderen via ‘Wacht’ en ‘Koffers’ het publiek voor zich te winnen. De Nederlandstalige indiepop met synths en elektrische gitaar werden gebruikt om mooie integere boodschappen over te brengen. Meis komt binnenkort met haar nieuwe single ‘Waarom /2’ en in september gaat ze een podcast maken over het autobiografisch schrijven van muziek. Onder anderen Henny Vrienten en Rikki Borgelt zullen te gast zijn. Je ziet bij Meis dat ze ervaring heeft en dat kan ook niet ander met vader Marcel de Groot en opa Boudewijn de Groot. Ja, dat verklaart veel, maar ook zonder hun hulp komt Meis er wel.

Bluesrock-groep Livin’ Blues Experience kwam over uit Den Haag. De vaste kern van Livin’ Blues uit 1967 bestond oorspronkelijk uit Ted Oberg, John Lagrand en Nicko Christiansen. Christiansen (1950) is hiervan als enige nog over en bluest gewoon door als Livin’ Blues Experience. Dat dit blues-beest het niet meer wist over alle ervaringen die hij heeft meegemaakt in de jaren dat hij optreedt is logisch, want wat wil je ook met 73 jaar. Deze meneer is dus al een halve eeuw bezig met blues, and still on the road. De band opende het optreden met ‘Hound dog’ en al snel volgde vele heerlijke Bluesnummers en grote hits als ‘Hoogie mojo’ en natuurlijk Wang-Dang-Doodle. Als toegift bracht de band ‘Voodoo Dancer’, waarna men kon zeggen dat het publiek heeft genoten van deze toppers.

Vervolgens kwam 4B2M op the mainstage, oftewel 4 brother 2 mothers. Een aparte titel voor een band. Twee stellen van twee broers die samen muziek maakten, maar het zijn zeker niet de minsten. Broers Teun en Cas Hieltjes speelden samen in St.Tropez en Go Back to the Zoo, Rocco Hueting is de toetsenist van De Staat en zijn broer Jimmi is een waar wonder op de drums en heeft zijn eigen band Jo Goes Hunting. Hun samenwerking met synthesizers leverde klasse muziek in samenspel met humor en zang. Hun eerste openingsnummer was ‘Hello, I like to be alive’, waarna het los ging.

De laatste act van Mama’s Pride 2021 was de mooie Joya Mooi. Joya heeft de naam in ieder geval goed uitgezocht en ziet zichzelf als een mix van twee kleuren en twee werelden. R&B, hiphop en invloeden van haar Afrikaanse roots hoorde je goed terug in haar sound. Haar teksten waren gevoelig en zoekende naar waar ze vandaan komt, met die twee verschillende plekken. Die veelzijdigheid leverde voor Joya en het publiek gelukkig mooie muziek op. Een mooie afsluiter voor mooie dagen.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: