FØNKL opende vrijdag 20 augustus Mama’s Pride in Geleen. Het had geregend in de ochtend, maar een zonnetje kwam tevoorschijn bij hun optreden. Een teken aan de wand misschien voor deze act, die een thuiswedstrijd speelde. FØNKL is een duo om over na te denken. Zijn ze serieus of niet? Je kon in ieder geval wel zien dat het duo lol had in wat ze deden, door muziek te maken en te vertellen wat ze dachten over relaties, sex en corona. Dit alles in hun hiphop vertaald. Zeggen wat je voelt, daar gaat het om volgens hen.

Een aparte Belgische verschijning kwam op het podium met de naam Ikraaan. Ze wordt gezien als een aanstormend talent in de hiphopscene en haar repertoire is meer vol donkere dromerige liedjes met een sausje van r&b erover heen gegoten. Wel heel apart om dit soort liedjes met een Vlaams accent te horen, maar toch had het wel wat. Ze was feitelijk een verhalenvertelster die de diepte opzocht. Haar debuutalbum wordt eind 2021 verwacht.

Certain Animals kwamen als volgende onstage. Ze waren met vier man sterk naar Geleen gekomen om hun talenten te laten zien en horen bij Mama’s Pride. Ze openden met hun single ‘Sing Kin’ en die viel goed in de smaak. De band is afkomstig uit Rotterdam en je hoorde meteen wat hun stijl was, namelijk de poprock van de zeventiger en tachtiger jaren> De band was wel lekker om naar te luisteren en hun enthousiasme was leuk om te zien. Van deze band gaan we hopelijk nog meer horen.

Banji is een gloednieuwe lichting van jonge artiesten. De vier man sterke formatie uit Utrecht met een eigen geluid; lekkere funky beats en de synths toverden te gekke geluiden tevoorschijn. De band maakte een mix van indie en hiphop en lag best lekker in het gehoor.

De slotact van de vrijdag was Tim Dawn. Deze artiest had zijn uiterlijk al helemaal mee. Bij zijn eerste nummer ‘Walking on A Wire’ was de toon meteen gezet. Dit megatalent had een gouden strot. Het kon ook niet anders met nummers als ‘Bite The Bullet’ en ‘Walking on a Wire’. Bij de cover ‘The Scientist’, oorspronkelijk van Coldplay, was het echt genieten. Het publiek vond het geweldig en sprak vol lof over deze artiest. Het nummer ‘Moon’ had een speciale betekenis voor Tim Dawn. Hij vertelde dat hij volgende week in het huwelijksbootje zou stappen en dat er iemand niet aanwezig zou zijn, zijn overleden schoonvader. In de trouwringen heeft hij een maan laten graveren en deze song is dan ook een ode aan zijn overleden schoonvader. Men kon zien dat Tim blij en verliefd was en daarom was het nummer ‘To love somebody’ van de BeeGees voor zijn toekomstige vrouw. Het Slotnummer kon niet beter zijn dan een solo. ‘Story Of My Life’. Een geslaagde slotact voor de vrijdag.

Foto’s (c) Patrick Strouken

Deel: