Waar vrijdagavond Balthazar en Eefje de Visser het festivalterrein van Leuven Air in Heverlee op haar kop zetten, was hij zaterdagavond tijd voor dEUS, die voor de avond The Haunted Youth meenamen als support.

The Haunted Youth

De band rond Joachim Liebens was de opwarmer voor dEUS. Nieuwe Lichting-winnaar The Haunted Youth bracht nummers die gingen over twijfels, hoop, en hoe het voelt om een onbegrepen misfit te zijn – pakten uit met een grootse dromerige en internationale sound waar je als een blok voor viel. Wat jaren ’90 Indierock a la Smashing Pumpkins.

De band is dan nog niet al te bekend bij het grotere publiek, hun single ‘Teen Rebel’ viel zonder al te veel moeite in de smaak bij het publiek. The Haunted Youth bracht hun tracks als was het een ver volwassen band die al jaren touren door heel Europa op de kilometerteller had staan. Een waardige opwarmer voor dEUS.

dEUS

Niet op Pukkelpop dus, maar op de tweede avond van Leuven Air op 21 augustus 2021. Ook als headliner dus en met 5000 man publiek niet zomaar een concertje tussendoor. Hoewel het weer niet echt, of beter gezegd, echt niet mee wilde werken, betrad de band rond frontman Tom Barman het podium.

Fans van dEUS waren vol verwachting, want nog geen week geleden werd bekend gemaakt dat Mauro Pawlowski zich weer bij de band had gevoegd, als vervanger van  de door een beroerte getroffen Bruno De Groote, die juist vijf jaar terug de opvolger was van Pawlowski.  Het leek echter alsof Mauro nooit weg was geweest en de gitarist gaf vanaf opener ‘The Architect’ vol gas.

Met nummers als ‘Constant Now’, ‘Girls Keep Drinking’ en ‘Fell Off the Floor, Man’ bleef dEUS er vol tegenaan te gaan alsof ze het spelen hadden gemist. Natuurlijk hadden ze dat, maar ondertussen verkondiogde Barman ook nog eens dat de mannen de studio in gedokwn waren om een nieuw album op te nemen, hoewel het nog wel tot diep in 2022 zou duren voordat dat album zal worden uitgebracht.

Pas bij ‘Slow’ ging het tempo iets naar beneden om uiteindelijk met ‘Instant Street’ het complete publiek tot tranen toe te ontroeren. Het hoogtepunt vand e avond was voor velen een bewustwording van hoe zeer ze de concerten hadden gemist. Welnu, dEUS als muzikale wonderdokter liet het publiek weer opleven en via ‘Quatre mains’ ging het even naar een rustpunt toe bij ‘Sister Dew’ om uiteindelijk met publiekslieveling ‘Hotellounge’ de laatste harten van het publiek voor zich te winnen.

dEUS vervolgde en vervoerde de regio Leuven met haar muzikale opvertuiging tot dansen en vooral: genieten. Voor men het wist was het over en slechts toegift ‘Roses’ was een schamele troost voor hen die meer wilden. De regen had vrijwel het gehele concert gestroomd,maar geen man die daarom maalde. dEUS kwam, zag en overwon Leuven Air. Pawlowski is back!

Foto’s (c) Christophe Dehousse

Meer foto’s: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=maxazinebelgie&set=a.397356275151108

 

Deel: