De Britse singer-songwriter Jake Bugg heeft alweer zijn vijfde album uitgebracht. Op ‘Saturday Night, Sunday Morning’ laat Bugg zich van zijn beste kant tot nu toe horen. Met vele muzikale invloeden duidelijk hoorbaar, weet Bugg het album toch één geheel te houden. En of je nu op zaterdagavond op de dansvloer staat of een rustige zondagmorgen hebt, dit album past overal perfect bij.

De indie-artiest laat Brit-pop, rock, blues, country en pop horen. Alles komt voorbij op ‘Saturday Night, Sunday Morning’. Met zijn prachtige gitaarspel en sterke teksten, weet de pas 27-jarige Jake Bugg zijn volwassen en typerende stemgeluid weer optimaal in te zetten.

Meerdere singles gingen de album release al vooraf. Zo werd ‘Kiss Like The Sun’ al in november 2019 uitgebracht. Het werd dus hoog tijd dat er ook daadwerkelijk een nieuw album kwam. Maar het was het wachten waard. Zelfs de uitgesproken popnummers ‘All I Need’ en ‘Lost’ met een enorme hitpotentie passen prima op dit album.

Dat Jake Bugg wel een nieuwe kant op is gegaan, is te merken aan de producers waarmee hij samenwerkt. Zo is ‘Lost’ door de Britse hitproducer Steve Mac geproduceerd. De man achter onder andere Ed Sheeran’s ‘Shape of You’ en P!NK’s ‘What About Us’. De singer-songwriter die voorheen als een echte indie-artiest bekend stond, doet hiermee toch een serieuze gooi in de richting van het grote publiek. De muzikale ontwikkeling die Bugg doormaakt, siert dit album.

Het album schittert door Bugg’s gitaarspel en verhalende teksten. Op ‘Scene’ bereikt dit het hoogtepunt. Een echt break-up nummer, maar dan net iets anders en typisch Jake Bugg. Een akoestische gitaar, een diepe stem die ook makkelijk de iets hogere noten haalt en een intrigerende tekst die een compleet verhaal verteld. Op ‘Scene’ geeft Jake Bugg alles wat hij in zich heeft.

Jake Bugg is misschien nog niet zo’n bekende naam onder het grote publiek, maar zijn nummers zullen al wel bekend klinken. Al in 2012 werd hij bekend in Nederland met zijn hit ‘Lightning Bolt’. Hierna is het op de radio even stil gebleven, maar Jake Bugg is weer helemaal terug.

Het album beginnen met bekende radiohit ‘All I Need’ is dan ook een sterke zet. En het werkt! Al vanaf de eerste klanken wordt je door Jake Bugg meegezogen in zijn muzikale wereld. En na de sterke opening wordt het alleen maar beter. Tot aan de laatste noten op ‘Hold Tight’ wanneer Bugg zich hardop afvraagt hoe hij zal worden herinnerd. Dat is na het luisteren van ‘Saturday Night, Sunday Morning’ een hele positieve herinnering! (9/10) (UKInternational/Arista)

Deel: