De uit het Britse Wokingham afkomstige zanger en gitarist Dennis Siggery en zijn maat, de gitarist / toetsenist Neil Sadler zijn al tientallen jaren elkaars muzikale partners. Beiden zijn oprichters van de Eric Street Band en ook aan diverse soloprojecten van Siggery leverde Sadler zijn bijdrage. Vorig jaar verscheen hun eerste album samen, ‘Half & Half’, dat door zowel critici als publiek goed werd ontvangen en veel airplay kreeg op vooral internetradio.

Na de eerste Corona-golf van 2020 staken de heren weer de koppen bij elkaar en schreven zij het materiaal voor de opvolger. Deze nummers werden opgenomen in Sadlers eigen No Machine Studio, maar vanwege de tweede Coronagolf van dit jaar kon het geheel pas in april worden afgemixt. Het resultaat met als titel ‘Higher Ground’ is nu verkrijgbaar.

Op het album staan tien door Siggery en Sadler zelfgeschreven nummers. Naast hen horen we nog bassist Ed Sterling en drummer Matt Edwards. Muzikaal gezien bevinden we hier middenin de melodieuze bluesrock. Bij wijle stevig, waar nodig ingetogen en altijd goed uitgevoerd. Bas en drums houden de zaak strak, terwijl toetsen en gitaren hun gang gaan. Vooral het slidespel van Sadler en het onmiskenbare hese stemgeluid van Siggery voeren de boventoon.

De tien over het algemeen uptempo nummers swingen als de beste en het is moeilijk stil te blijven zitten. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de opener ‘Hangin’ Around’, waarmee meteen de toon wordt gezet, het swingende ‘Like People Like You’ en mijn favoriet, het slepende ‘Call Me’ met prachtig gitaarwerk. Een meer dan uitstekende cd. (9/10) (Southside Music UK)

Deel: