Het wordt een mooie zomer, als het aan Stan Vreeken ligt. Afgelopen jaar is de zanger, gitarist, liedjesschrijver en theatermaker in alle luwte heel druk geweest. Daardoor staat de zomer volgepland met meer dan zestig shows, drie nieuwe voorstellingen én een debuutalbum. Het avontuur begint met de eerste single ‘Like That’ op 2 juli.

Stan Vreeken is een artistieke duizendpoot. Een creatieveling in hart en nieren – die na zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam achter de schermen voor veel andere (pop)artiesten schreef (o.a. Ruben Hein, Do, Guusje, Tania Kross, Friday). Bovendien maakte hij de afgelopen jaren naam in het theater als componist, performer, zanger en tekstschrijver. Hij speelde zijn eigen muziektheatervoorstellingen op grote festivals als de Operadagen Rotterdam, de Parade en Oerol, en werkte samen met mensen als Pepijn Gunneweg (The Ashton Brothers), Gijs Naber en Erik Whien. Tot 2015 was Stan de frontman en songwriter van de band The Big Hunger. Sinds 2017 brengt hij zijn muziek uit onder eigen naam.

Met ‘Like That’ schreef Stan een hommage aan zijn jeugd in de jaren tachtig en negentig. Toen de telefoon gewoon nog vastzat aan de muur, je met een hele discman in je oversized broek naar school ging en jongeren nog binnen op hun SEGA zaten te spelen. De productie heeft een blijmoedig soort nostalgie en doet met zijn laidback blues-gitaartjes, off-beat synthesizers en supersterke pop-melodieën tegelijk denken aan Robert Palmer, J.J. Cale, en Hall & Oates.

‘Like That’ is de eerste single van Stan’s net-niet-gelijknamige debuutalbum ‘Just Like That’. Het is het eerste volledige album van zijn hand, eerder bracht hij drie EP’s uit, en klinkt als een bak vol kleurpotloden die nauwkeurig omver wordt gekieperd. Stan produceerde alles zelf, en heeft zich daarbij – met veel kinderlijk enthousiasme – laten inspireren door de song-smiths, de synth-pop en de blue-eyed soul die hij in zijn jeugd hoorde.

Stan speelt deze zomer op Theaterfestival de Parade met zijn eigen theatrale concert ‘Lonesome George’, over de laatste exemplaren van uitgestorven (dier)soorten. Verder speelt hij met de voorstellingen ‘The Boy Whose Name Was Everything’ en ‘Het Spektakel’, waar hij ook de tekst en de muziek voor schreef, op verschillende locaties in het land.

Tourdata Stan Vreeken 2021:

July 2nd: FestivalderAa / Schipborg
July 3d: FestivalderAa / Schipborg
July 4th: FestivalderAa / Schipborg
July 7th: De Parade / Den Haag
July 8th: De Parade / Den Haag
July 9th: De Parade / Den Haag
July 10th: De Parade / Den Haag
July 11th: De Parade / Den Haag
July 12th: De Parade / Den Haag
July 13th: De Parade / Den Haag
August 3d: De Parade / Utrecht
August 4th: De Parade / Utrecht
August 5th: De Parade / Utrecht
August 6th: De Parade / Utrecht
August 7th: De Parade / Utrecht
August 8th: De Parade / Utrecht
August 13th: De Parade / Amsterdam
August 14th: De Parade / Amsterdam
August 15th: De Parade / Amsterdam
August 16th: De Parade / Amsterdam
August 17th: De Parade / Amsterdam
August 18th: De Parade / Amsterdam
September 3d: On The Roof / Amsterdam

Deel: