Barbara Dex staat al meer dan 25 jaar op de planken en heeft zo’n 11 albums op haar palmares. En al die tijd onderscheidt ze zich niet alleen door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen en samenwerkingen. Ook dit jaar staat er wat op til, en voor dit project zet ze de succesvolle samenwerking met producer Jo Mahieu verder.

‘Pluk De Dag’ is meteen de nieuwste single en ook de voorbode van een gloednieuw album, dat in het najaar van 2021 verwacht wordt. Barbara brengt hierop nummers die bepalend zijn geweest voor haar als artieste én als mens. Ze vond haar inspiratie voornamelijk in nummers uit haar tienertijd in de jaren ’80. Het zijn niet zomaar gratuite covers, integendeel. Met persoonlijke vertalingen en in een geheel nieuwe productie is het resultaat een gloednieuwe single. Voeg daar de Vlaamse saus van een fanfare aan toe en je hebt muzikale magie met een hint van nostalgie.

Zo is ‘Pluk De Dag’ geïnspireerd op ‘Late at Night‘, van het Nederlandse duo Maywood uit 1980 en zet de song meteen de zomer in voor gans Vlaanderen met een mooi en warm gevoel. Wat we allemaal meer dan dik verdienen.

 

Deel: