Wat doe je als je The Beatles net achter je hebt gelaten? Dat is een vraag die maar een paar mensen zich konden stellen, waaronder George Harrison. Het antwoord daarop gaf George Harrison in 1970 met het uitbrengen van zijn solo-album ‘All Things Must Pass’. Een uitgestelde uitlaatklep voor zijn vaardigheid als tekstschrijver en muzikant, waar die voordien van tijd tot tijd in de schaduw kwam te staan van zijn bandgenoten. Hierop is ook een van zijn bekendste solo-hits ‘My Sweet Lord’ terug te vinden.

Destijds koos Harrison ervoor om samen te werken met Phil Spector, de man die bekend stond om zijn ‘Wall Of Sound’. Toen hij in 2001 echter het materiaal opnieuw uitbracht, jeukten zijn handen om het te ontdoen van alle bombast die hij dertig jaar daarvoor meende te moeten toevoegen: “It was difficult to resist re-mixing every track. All these years later I would like to liberate some of the songs from the big production that seemed appropriate at the time”. Zijn wens is postuum toch nog werkelijkheid geworden, want voor deze uitgave van het album werd het album opnieuw gemixt door Paul Hicks onder supervisie van zijn zoon Dhani Harrison.

Het album heeft de tand des tijds glansrijk doorstaan en krijgt dit jaar de spotlights die het nog steeds verdient. Er verschijnen meerdere bijzondere uitgaves van het album, waaronder een Super Deluxe Edition. Deze bestaat uit vijf CD’s of acht LP’s, waarop nooit eerder uitgebracht materiaal te horen is, waaronder een opname van ‘Run Of The Mill’. De hernieuwde uitgaves verschijnen op 6 augustus.

Deel: