Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

De meteorologische zomer mag dan wel nog niet begonnen zijn, en nog 10 dagen op zich laten wachten meer qua weer en de vooruitzichten hebben we met zijn allen helemaal niets te klagen dit jaar. Ok, het begon allemaal wat later, maar man, man, man wat is het lekker weer nu. En dan gaan de coronacijfers de goede kant op, bijna iedereen is al gevaccineerd en dan lopen de media ook nog eens over van die heerlijke sportzomer die ons te wachten staat.

Vanavond begint de Europees kampioenschap voetballen, we staan al in de finale bij het EK Hockey, atleten Bol en Hassan verpletteren alle records op hun respectievelijke afstanden en schitteren deze dagen op de Diamond League wedstrijd in Italië als ultieme voorbereiding op wel heel erg mooie Spelen in Tokio voor Nederland moeten gaan worden. Dan hebben we het nog niet over onze wielrenners die de Tour de France dit jaar eindelijk naar hun hand gaan zetten. Vakanties kunnen weer, je kan weer gewoon met vrienden barbecueën. Heerlijk. Fijn toch voor die non-vaxxers dat er zoveel mensen zijn die zich wel laten vaccineren! Iedereen blij.

Bij zo’n crescendo stemming in het land hoort natuurlijk een bijbehorend zomerse playlist. Zo een die je zelf een continue glimlach op je gezicht tovert en die ook geschikt is om op hoog volume over je bluetooth boombox uit te sturen bij het eerste feestje van dit jaar, misschien wel je examenfuif! Voorwaar dus geen eenvoudige opgave voor onze immer toch wat in mineur gestemde platenbaas Perry. De mans is van nature niet het zonnetje in huis, maar compenseert dat ruimschoots met zijn waanzinnige drive om elke week weer de beste playlist voor jullie samen te stellen. Ook deze week konden we de klok er weer op gelijk zetten als was hij een handgemaakt Zwitsers uurwerk.

Daar is hij dus weer, de nieuwe Spotify Maxazine Music Playlist van deze week, met heel mooi nieuw werk van onder andere Angelique Kidjo, John Mayer, Volbeat, Gary Kemp en Steven Wilson met Biffy Clyro. Veel plezier!

Deel: