Het afgelopen jaar is een jaar van uitersten voor Van Dik Hout. De band vierde het 25 jarig jubileum van hun eerste album, waarmee ze doorbraken als nederrockband. Met hun laatste single ‘Een nacht eeuwigheid’ van hun gelijknamige nieuwste album scoorde de band voor het eerst in tijden weer een grote radiohit. Corona gooide roet in het eten, waardoor alles stil kwam te liggen. Toen sloeg het noodlot toe. Op 1 april overleed drummer Oscar Kraal en bleef de band min of meer ‘verweesd’ achter.

Nu de aangepaste corona-maatregelen het eindelijk weer toelaten, kan ook Van Dik Hout weer de podiums op. Het eerste concert op 1 juli aanstaande bij Paleis Soestdijk is inmiddels uitverkocht en de beschikbare kaarten voor de rest van de clubtour zullen ongetwijfeld hard gaan. Tot het traditionele Paradiso concert op 7 januari volgend jaar is band nog te zien in het hele land.

Achter de drumkit zullen we vanaf nu Ferry Kunst gaan zien. Ferry is een een leerling geweest van drummer Oscar Kraal. Rockliefhebbers zouden Ferry wellicht al kennen als de drummer van de veelbelovende nu-punk band Indian Askin, in 2017 nog winnaars van een Edison voor beste nieuwkomer. Nu Indian Askin zichzelf in oktober vorig jaar heeft ontbonden stapt Ferry dus voortaan achter de drums bij Van Dik Hout.

Tourdata:

3 JULI: PALEIS SOESTDIJK, SOESTDIJK
5 NOVEMBER: GEBOUW T, BERGEN OP ZOOM
18 NOVEMBER: EFFENAAR, EINDHOVEN
20 NOVEMBER: NEUSHOORN, LEEUWARDEN
3 DECEMBER: LUXOR LIVE, ARNHEM
11 DECEMBER: DE SPOT, MIDDELBURG
16 DECEMBER: PAARD, DEN HAAG
17 DECEMBER: FLUOR, AMERSFOORT
7 JANUARI: PARADISO, AMSTERDAM

Deel: