Het Dour festival, dat dit jaar plaats zou gaan vinden van 14 tot en met 18 juli gaat niet door. Dit heeft de organisatie helaas bekend moeten maken. Ondanks de grote collectieve inspanningen die zijn geleverd om de sector te verdedigen met de hoop dat de getoonde ijver en inzet een positieve verandering voor de zomer van 2021 teweeg zou brengen, moeten de feiten onder de ogen gezien worden: ook al treedt de culturele sector langzaam uit de schaduw, het Dour Festival zal nog even moeten wachten.

“Sinds de gemiste editie 2020 is er alles aan gedaan om een droomeditie 2021 te bieden zoals het hoort: een unieke ervaring die meer dan 250.000 muziekliefhebbers en meer dan 250 artiesten samenbrengt. We waren klaar voor opnieuw 5 dagen feest en muziek met jullie te vieren.

Het Dour Festival is een bijzonder evenement. Welk ander festival dan Dour kan bogen op zo’n sterke gemeenschap die samenkomt om te genieten, te delen, uit te wisselen en te feesten, of het nu voor de concerten en dj-sets is of op de campings? Doureuuuh!

We geloofden in de vaccinatiecampagne. Dat gaf ons de hoop dat we in juli 2021 weer allemaal onder de windturbines zouden kunnen samenkomen. Een editie van Dour met 250000 achter mondmaskers verstopte mensen, een Red Bull Elektropedia Balzaal met uit elkaar gescheiden gehouden festivalgangers en tafels zonder toegang tot de bars voor de Last Arena zou immers maar een mislukte poging zijn om zowel jullie, de festivalgangers, als ons, de organisatoren, te laten geloven dat het daar feest zou zijn. Dat is niet “het Dour Festival doen”!

We zijn Dourstalgisch… We zullen jullie weer missen lieve festivalgangers die we dit jaar opnieuw niet op het festivalterrein zullen mogen verwelkomen. Onze gedachten gaan ook uit naar onze medewerkers, vrijwilligers, technici, artiesten en al onze dienstverleners en partners die weer een donker zomerseizoen te wachten staat.

We beloven je plechtig dat deze nieuwe harde klap ons verlangen om samen te komen niet zal stoppen! De editie 2022 op 13, 14, 15, 16 en 17 juli wordt het jaar van ons weerzien! We danken jullie voor jullie ongelooflijke steun en delen jullie verlangen naar betere dagen”, aldus de organisatie.

Voor de festivalgangers die reeds in het bezit van tickets voor de edities 2020 en/of 2021 zijn, wordt alle informatie binnenkort meegedeeld op de website van het festival.

Deel: