De omwentelingen die we momenteel doormaken, hebben geleid tot nieuwe namen zoals ‘Lockdown artist’. De Brusselse EJ EYRE is daar een perfect voorbeeld van. Na de eerste lockdown en haar levenskeuzes in vraag te hebben gesteld, is ze in augustus 2020 gestart met schrijven en componeren. En dat zorgde voor een klik. Muziek maken om comfort en ondersteuning te brengen gedurende deze ongeëvenaarde gezondheidscrisis. Aan zichzelf en aan anderen. Haar liedjes hebben een catharsistisch effect en hebben als thema het verdriet, de littekens, de strijd en het verlangen om te bewijzen dat de beproevingen je sterker maken.

De EP, die op 7 mei uitkomt, heeft als titel ‘Prove them Wrong’ en is een 6-delig verhaal. 6 hoofdstukken die de belangrijkste fasen in het leven van EJ EYRE gedurende de afgelopen 10 jaar vertellen. De gelijknamige single, komt op 23 april uit. ‘Prove them wrong’ is EJ EYREs mantra. Laat zien dat je meer bent dan een samenvatting van je verleden. Laat zien dat je hebt geleden, gestreden en wijzer bent geworden. Laat zien dat je gelijk hebt om in jezelf te geloven.

Om deze 6-track EP tot leven te brengen, heeft EJ Eyre met Glenn Meul -alias Venemy- samengewerkt. Een muzikale producer die haar gevoeligheid deelt en reliëf geeft aan haar teksten, muziek en emoties. De esthetische clips van dit mini-album zijn gemaakt door Bartoloméo La Punzina. Voor de outfits vertrouwt EJ EYRE op Zaphyra Papagiorgi, een jonge Belgische ontwerpster die zij tijdens een modeshow heeft ontmoet.

Verschillende clips van de liedjes die op de EP staan, zijn eerder uitgebracht (‘Break up’, ‘Peter Pan’ et ‘Scars’).

Deel: