Begin maart 2020 ging Sofie Winterson in een studio in Los Angeles aan het werk met de Australische producer Golden Vessel. Die dag deelden ze hun grote liefde voor de band Big Thief in het algemeen en zangeres Adrianne Lenker in het bijzonder en schreven ze het nummer ‘Lisbon’.

Ze hielden allebei zo veel van het nummer dat ze nog meer samen wilden schrijven, maar toen sloeg de pandemie toe en zag Golden Vessel zich gedwongen om terug te vliegen naar Brisbane. Ze besloten gewoon door te gaan met schrijven met de oceanen ertussen en dit resulteerde in de EP ‘Mid-Atlantic’ die deze zomer verschijnt.

Met haar muziek Sofie Winterson creëert een filmische wereld door middel van gloedvolle geluiden, drums, gitaren en haar prachtige stem. Ze werkte samen met artiesten als San Holo, Golden Vessel, Fatima Yamaha en Benny Sings. Golden Vessel is een muzikant / producer uit het Australische Brisbane, die een unieke mix van elektronische muziek maakt met hiphop, R&B en alternatieve popinvloeden, wat resulteert in een geluid dat kan worden vergeleken met een mix tussen Mount Kimbie, Toro y Moi en Arcade Fire.

“’Lisbon’ is geïnspireerd op een citaat uit het boek ‘Nachttrein naar Lissabon’ van Pascal Mercier”geeft Sofie aan. “Het personage in het boek houdt er niet van dat zijn stem wordt opgenomen. Hij geeft aan dat je tijdens het spreken woorden uitprobeert waarvan je hoopt dat ze meestal worden vergeten. Dit miste zijn uitwerking niet op mij. Ik realiseerde me dat als iemand echt een duidelijk antwoord wil, het beter is om grondiger over dingen na te denken en het op te schrijven. Als je spreekt terwijl je je gedachten nog aan het vormen bent, kan de uitkomst heel teleurstellend zijn. Dat is tenminste hoe ik me erbij voel.”

Deel: