‘Californian Soil’ is de titel van het langverwachte derde studio-album van London Grammar. ‘How Does It Feel’ is nieuwste single van het Engelse trio. Het album bevat verder de eerder uitgebrachte nummers ‘Lose Your Head’, de titeltrack ‘Californian Soil’ en ‘Baby It’s You’.

Voor zangeres Hannah Reid is de terugkeer in de spotlights een krachtmeting met zichzelf. Het succes van de voorgaande albums confronteerde Reid met een heersende vorm van misogynie in de muziekindustrie, waar ze als frontvrouw van de band erg mee worstelde. Toch voelt ze inmiddels, gesteund door haar mede-bandleden Dan Rothman en Dot Major, dat ze klaar is om weer krachtig op de voorgrond te treden.

Over het album vertelt Reid het volgende: “This record is about gaining possession of my own life. You imagine success will be amazing. Then you see it from the inside and ask, why am I not controlling this thing? Why am I not allowed to be in control of it? And does that connect, in any way to being a woman? If so, how can I do that differently?”

Deel: