Een ommetje maken, een Zoomgesprek met de familie, een Teams gesprek met management en dan ook nog af en toe bellen met Keith. Zo beeld je je de coronatijd van Mick Jagger ongeveer in. Maar niets is minder waar, want de frontman van The Rolling Stones is een bezig baasje geweest tijdens de lockdown. Niet alleen nam hij muziek op met zijn bandmaatjes, hij wist ook nog samen met een andere frontman een nummer op te nemen. Samen met Dave Grohl van de Foo Fighters werkte Jagger aan het aanstekelijke ‘Eazy Sleazy’.

Jagger schreef de humoristische en enigszins sardonische tekst van het nummer met de afgelopen periode in gedachten. Hij kijkt terug op de tijd waarin we allemaal noodgedwongen gekooid in onze huiskamers teveel naar een beeldscherm hebben gestaard. Daarnaast blikt hij vooruit op de tijd die in het verschiet ligt: “It’s a song that I wrote about coming out of lockdown, with some much needed optimism. Thanks to Dave Grohl for jumping on drums, bass and guitar, it was a lot of fun working with him. – hope you all enjoy ‘Eazy Sleazy’,” aldus Jagger.

Voor Dave Grohl was de samenwerking een hoogtepunt in zijn toch al behoorlijk indrukwekkende carrière: “It’s hard to put into words what recording this song with Sir Mick means to me. It’s beyond a dream come true. Just when I thought life couldn’t get any crazier……and it’s the song of the summer, without a doubt!!”

Deel: