Op vrijdag 10 december komt Zuco 103 naar Grenswerk voor een tropisch electronisch feestje! Zuco 103 werd in 1999 opgericht, toen nog onder de naam Rec.a., door Zangeres Lilian Vieira, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger. De band kwam voort uit de levendige muzikanten-wereld rondom de acid jazz van groepen zoals SFeQ en New Cool Collective en mixt al meer dan twintig jaar vele genres. Zuco 103 weet logische connecties te smeden tussen de typische traditionele muziek uit het Noordoosten van Brazilië, funk, dub en de nieuwste elektronische sounds. Zuco 103 is in die zin meer een mentaliteit dan een nauw afgebakend genre.

Anno 2021 klinkt Zuco 103 hechter dan ooit: de wilde mix van invloeden heeft zich verder verdiept tot een intense audiostorm die live nog immer de zalen laat stuiteren van energie. De andere projecten die Vieira, Kruger en Schmid na het After the Carnaval album (2008) ondernamen hebben gezorgd voor nieuwe inspiratie. Dit terwijl de wereldwijde doorbraak van tropical electronic music voor brede erkenning heeft gezorgd van de voortrekkersrol die Zuco 103 altijd heeft gespeeld. Later dit jaar komt Zuco 103 met een nieuw album, op 10 december zullen ze in Venlo naast de oude hits dus ook zeker nieuwe hits spelen!

Deel: