Op de scheidslijn van Palm Springs en het beroemde Joshua Tree National Park dook Billy F. Gibbons, de frontman van de iconische southernrockband ZZ Top, de studio in om te werken aan zijn derde solo-album.

Deze bijzondere locatie droeg volgens Gibbons enorm bij aan het geluid van het album: “The desert settings, replete with shifting sands, cacti and rattlesnakes makes for the kind of backdrop that lends an element of intrigue reflected in the sounds created out there.” Het eindresultaat van zijn harde werk, ‘Hardware’, komt uit op vier juni en leverde tevens de vorige week verschenen single ‘West Coast Junkie’ op.

Voor de eenenzeventigjarige Gibbons was de samenwerking met Mat Sorum (voormalig drummer van Guns N Roses, Velvet Revolver en The Cult) en Austin Hanks een hereniging met collega’s waarmee hij ook aan ‘The Big Bad Blues’ uit 2018 werkte. Stap in je hotrod, zet je speakers op standje ‘burenruzie’ en put the pedal to the medal. Met het nieuwe album van Billy F. Gibbons krijg je een fikse dosis onvervalste roadhouse blues voorgeschoteld.

Deel: