Komende zomer, op 23 juli om precies te zijn, is het tien jaar geleden dat Amy Winehouse overleed. Haar muzikale nalatenschap blijkt echter nog springlevend en met het uitbrengen van ‘Amy Winehouse At The BBC’ wordt er een decennium later nog een stevige toevoeging gedaan aan haar discografie.

Op dit album zijn opnames te horen van haar eerste sessies bij de BBC, registraties van haar allereerste TV-optreden en vele andere bijzondere registraties die nooit eerder zijn uitgebracht. De onvolprezen Jools Holland maakte een selectie uit de opnames van zijn show ‘A Tribute To Amy Winehouse By Jools Holland’, die op het eerste deel van de 3CD / 3LP te vinden is. Op het tweede deel is een greep van veertien nummers uit de periode 2004 – 2009 te horen en op deel 3 staat haar memorabele optreden in de Porchester Hall in Londen.

Drie nummers van deze unieke uitgave zijn sinds deze week ook op Spotify te beluisteren en op YouTube staat nu ook een video van haar optreden bij Holland in 2003: ‘Stronger Than Me’.

Deel: