Nieuwe arrangementen, gastartiesten en zelfs een documentaire. Moby pakt op ‘Reprise’, dat op 28 mei verschijnt, groots uit en blikt met dit album terug op zijn lange en veelbewogen carrière van dertig jaar.

Door zijn oude materiaal opnieuw onder de loep te nemen en op te nemen, heeft hij samen met het Budapest Art Orchestra zijn oeuvre weer in een nieuw daglicht gesteld. Bombastischer of juist meer ingetogen komen zijn bekendste nummers als ‘Why Does My Heart Feel So Bad’ en ‘Natural Blues’ compleet anders uit de verf.

Het zaadje voor het album werd geplant in 2018, toen hij met het Los Angeles Philarmonic en Gustavo Dudamel een live-optreden van zijn werk gaf in de Walt Disney Concerthall. Over de keuze voor een orkest zegt de in New York geboren Richard Melville Hall (Moby): “I long for the simplicity and vulnerability you can get with acoustic or classical music.”

Aan de recentelijk verschenen remake van een van zijn grootste hits, ‘Porcelain’, werkte hij samen met Jim James, de frontman van de Amerikaanse indierockband My Morning Jacket. Andere gastoptredens op het album zijn van onder meer Gregory Porter, Kris Kristofferson, Mindy Jones en Skylar Grey.

Deel: