Het indiepoptrio SHAED uit Washington D.C. bracht onlangs een nieuwe single uit om daarmee de komst van hun debuutalbum ‘High Dive’ aan te kondigen. De plaat telt twaalf tracks en verschijnt op 14 mei 2021. SHAED scoorde in 2019 een multi-platinum hit met Trampoline feat. ZAYN, waarvan de videoclip inmiddels meer dan 59 miljoen keer is bekeken.

Vorig jaar oktober verscheen de officiële eerste single van het album, No Other Way, die werd geproduceerd door Ariel Rechtshaid (HAIM, Vampire Weekend, Adele). De tweede single Once Upon A Time werd geproduceerd in hun huisstudio tijdens de lockdown. De track bevat bovendien instrumentals van FAMES, een 13-koppig orkest uit Macedonië. Hierbij kregen ze de hulp van componist Jherek Bischoff (Brian Eno, Angel Olsen). De nieuwe single Part Time Psycho is een samenwerking met producer Two Feet, die met zijn single I Feel Like I’m Drowning op #1 stond in de US Alternative Charts.

De band heeft besloten om een deel van hum albumverkoop opbrengsten te doneren aan Teen Line, een Amerikaanse geestelijke gezondheidsorganisatie die steun, middelen en soelaas biedt aan jongeren via een telefoonhulplijn.

Deel: