Vlak na het succes van zijn laatste single “Gravity” met Tyler, The Creator en Feel a Way (2 Chainz feat. Kanye West & Brent Faiyaz), brengt Brent Faiyaz zijn nieuwe single “Show U Off” uit via het label Lost Kids. De single zet het snelgroeiende succes voort voor de 25-jarige R&B zanger uit Maryland (VS).

“Show U Off” is een ode aan zwarte vrouwen.
Faiyaz nodigde de belangrijkste vrouwen uit zijn leven uit om te figureren in de videoclip.

Hoewel hij pas 25 jaar is, geldt Brent Faiyaz nu al als het R&B-talent van zijn generatie. Zijn op 90s R&B geïnspireerde werk is inmiddels meer dan een miljard keer gestreamd, hij heeft meer dan 8 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, op Instagram heeft hij meer dan een miljoen volgers.
Zijn groeiende schare enthousiaste fans hebben de zelfverzekerde R&B projecten van Faiyaz al tot een groot succes gemaakt. De rijzende ster blijft voortbouwen aan zijn kenmerkende rythm & soul sound; authentieke songs met subtiele alternatieve invloeden waarbij hij inspiratie haalt uit meerdere genres.

Zijn vorig jaar verschenen album ‘Fuck The World’ (dat een recordaantal van ruim 500 miljoen streams opleverde) werd zowel door fans als de pers enthousiast onthaald als ‘een van de belangrijkste R&B opussen van de afgelopen jaren’. ‘Brent Faiyaz heeft zich gevestigd als een brutale en eerlijke songwriter voor de vroege uurtjes’, zo schreef Fader, waar Highsnobiety de ‘intieme luisterervaring’ prees. Lovende kritieken werden ook gegeven door onder meer Vogue, Billboard, NME, Complex.

Ook in Nederland begint Brent Faiyaz op te vallen. JFK Magazine spreekt over ‘een groot multitalent met een geweldige stem en een heerlijke sound’, waar FunX hem beschrijft als ‘de zelfverzekerde R&B artiest die je in de gaten moet houden’.

Deel: