Maak je deel uit van een succesvol collectief, dan is het ingewikkeld om als individu nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Zo niet voor Nick Jonas, die vandaag met zijn solo album ‘Spaceman’ wederom laat horen dat hij ook naast zijn rol in de Jonas Brothers een ijzersterke en veelzijdige muzikant is.

Toen de wereld begin 2020 tot stilstand kwam, greep hij zijn kans om zich op een nieuw creatief project te storten. Bij afwezigheid van zijn vrouw, die in die periode voor filmopnames in Duitsland was, werd hij volledig op zichzelf teruggeworpen. Hij zocht steun in de uitlaatklep die hem er in het verleden altijd doorheen had gesleept: muziek.

Via Zoom onderhield hij contact met producer Greg Kurstin en singer-songwriter MoZella. Samen kwamen ze tot de klankkleur van dit nieuwe album, met daarop invloeden van Peter Gabriel tot Phil Collins, van Steve Winwood tot The 1975. Zo wist hij zijn isolatie om te buigen tot verbinding.

“After 20 years in music, I still push myself to try new things,” vertelt hij. “I started 2021 with a mantra: I want this to be a year of firsts. That’s my goal. I think this album met that goal beautifully. It’s the first time I’ve done something like this, and I’m very fulfilled emotionally and creatively. I can’t wait for people to hear it.”

Deel: