Geboren in Norfolk, Virginia leert Georgia Randall als kind de gospel zingen in de kerk. Daarnaast luistert zij naar zangeressen als Etta James, Big Mama Thornton, Bessie Smith en Billie Holiday. Ze leert gitaar spelen en vanaf haar vijftiende begint Georgia haar professionele carrière in de muziek. Twee jaar later gaat ze het huis uit en toert ze het land door met diverse bands.

Met ‘Hound Dog’ heeft Georgia Randall haar vierde album uitgebracht. Hierop treffen we negen nummers aan, gedeeltelijk eigen werk en gedeeltelijk covers. Deze, zoals het titelnummer ‘Hound Dog’ en ‘House Of The Rising Sun’ krijgen van haar een geheel eigen uitvoering. Het doet in niets denken aan de versies van Big Mama Thornton en Elvis Presley bij eerstgenoemde, of bij die van de Animals bij de tweede.

Georgia is niet alleen een goed componist van eigen nummers, maar weet ook het werk van anderen een eigen draai te geven. De opener ‘Isolation Blues’, waarmee ze een zeer actuele situatie weergeeft, toont meteen haar vaardigheden als tekstschrijver. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn het rustige ‘VooDoo’ en het vlot rockende ‘Rock & Roll Party’. Een prima album, aanrader! (7/10) (eigen beheer)

Deel: