Met ‘Positions’ kwam in het najaar van 2020 het zesde studio-album van Ariana Grande uit en werd wereldwijd goed ontvangen. In tegenstelling tot eerdere albums bevat ‘Positions’ alleen maar R&B tracks. Als hoofdonderwerpen komen liefde en seksuele intimiteit geregeld terug in diverse nummers. Februari 2021 had voor de fans van Ariana iets moois in het verschiet: de deluxe editie van ‘Positions’ met vijf extra tracks werd uitgebracht.

De harmonieën die in verschillende tracks te horen zijn laten blijken dat Mariah Carey een grote inspiratiebron voor Ariana Grande is. Hierdoor krijgen de R&B nummers een bepaalde jaren ’90 vibe. Naast dat er met een heel team aan producenten aan dit album is gewerkt, zijn er in de duetten ook wat interessante samenwerkingen te zien met onder andere The Weeknd, Doja Cat en Ty Dolla Sign.

Als eerste single verscheen titeltrack ‘Positions’ en bereikte vanuit het niets de nummer 1 positie van de Amerikaanse Billboard Hot 100 hitlijst. Inmiddels heeft deze single al de platina status bereikt in de Verenigde Staten. Deze track heeft een fijne R&B sound met een refrein wat blijft hangen. ‘34+35’ werd als tweede single uitgebracht, een geremixte versie samen met Doja Cat en Megan Thee Stallion is terug te vinden op deze deluxe editie van ‘Positions’.

Op ‘Positions’ staan een aantal interessante samenwerkingen, waarbij het zoetsappige duet ‘Off The Table’ met The Weeknd één van de highlights van het album genoemd mag worden. Ook ‘Motive’ samen met Doja Cat is een lekkere track met een goede groove, waarbij de rap van Doja Cat goed past bij de vocalen van Ariana. Dit brengt net wat meer vaart in het album.

Daarnaast mag ook ‘My Hair’ tot één van de hoogtepunten van ‘Positions’ worden gerekend. De groove maakt dat het lekker in het gehoor ligt en daarbij wordt er met de toevoeging van de trompet een fijne jazzy achtige sound gecreëerd. Het catchy ‘Worst Behavior‘ is een fijne toevoeging aan deze deluxe uitvoering. ‘Testdrive‘ behoort ook tot een van de fijne toevoegingen op het album, al doet het intro wel wat denken aan ‘Sure‘ van Take That.

‘Positions’ is een prima luister album waarin Ariana Grande hoge ogen gooit qua vocalen. Deze deluxe editie geeft net dat beetje extra aan het album, wat het een must have maakt voor elke liefhebber en fan. (7/10) (Republic Records)

Deel: