Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Sting.

De legendarische rocklocatie in Parijs, Le Bataclan, is in 2016 heropend met een emotioneel optreden van de Britse zanger Sting, een jaar nadat Jihadistische schutters binnenvielen tijdens een reeks terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad. Een van de meest brute aanvallen op Franse bodem sinds de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze aanslagen kwamen 89 bezoekers om het leven.

De voormalige frontman van The Police, 65, verscheen onder luid gejuich op het podium toen honderden concertgangers, waaronder families van de slachtoffers en overlevenden, samen worstelen om te begrijpen hoe het kon dat gewapende mannen de zaal konden binnenvallen. Nu is Le Bataclan volledig gerenoveerd om de blijvende littekens te verbergen inclusief een nieuw podium en roodfluwelen gordijnen.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Sting live @ Le Bataclan, Paris (2016).

Deel: