Het live hip-hopcollectief Moody Mae uit Leuven, dat op aangeven van frontmannen Levi Gonze Wynants en Roel Meulemans voor een mix van aangrijpende rhymes, dansbare tunes en een vleugje soul zorgt, creëert een unieke vibe op en naast het podium. De band brengt deze week hun nieuwe single ‘Fever Rains’ uit.

Dit najaar is het collectief de studio in vanwege de opnames van een eerste EP die ze op 1 mei 2021 voorstellen aan het grote publiek in hun Leuvens huis van ‘vertrouwen’ Het Depot, waar ze ‘artist in residence’ zijn. De band maakt er ondertussen een punt van op een constructieve manier maatschappelijke thema’s aan te snijden. Dat doen ze ook met ‘Fever Rains’, waarbij je als luisteraar de bad vibes zo van je voelt afglijden.

Moody Mae is lang geen onbekende meer. In 2017 haalde het Leuvens live hiphopcollectief de bronzen medaille in huis op provinciaal concours Rockvonk. In 2019 stonden ze op het hoofdpodium van Het Groot Verlof. Datzelfde jaar kaapten ze goud op de Maanrockrally én op Sound Track. Het gaat Moody Mae voor de wind. Hun Engelstalige fusion hiphop met een vleugje soul valt in de smaak!

En terecht! Hoewel de nummers vaak maatschappijkritisch zijn, trekken ze menig dansbeen op gang. De performance van MC Roel Meulemans en de zijnen staat als een huis. Hun nieuwste single ‘Fever Rains’ is nu uit.

Deel: