In 2015 lanceerde het Gentse latin jazz collectief Compro Oro de bijzonder aanstekelijke debuutplaat ‘Transatlantic’. Met de EP ‘Bombarda’ leverde de band een vierledig meesterwerkje af waarin zij nog dieper groeven in muzikale tradities uit diverse windstreken, deze vervolgens injecteerden met een goeie scheut op de heupen werkende grooves en ze hulden in een psychedelisch jasje.

Op hun recente albums ‘Suburban Exotica’ (met speciale gast Joachim Cooder – zoon van levende legende Ry Cooder – op percussie en elektrische mbira) en ‘Simurg’ (een samenwerking met het Turkse koppel Murat & Esma Ertel), verschenen op Sdban Ultra, gaat Compro Oro nog een stap verder en voegt de groep geluiden van het Midden-Oosten toe aan de mix. Beide albums zijn geproduceerd door toetsenist Dijf Sanders.

De komende weken touren demannen door België en ook mogen ze al bekend maken bevestigd te zijn voor Gent Jazz 2021, op 11 juli aanstaande.

26/09, De Posthoorn, Hamont-Achel
14/10, Dommelhof, Pelt
17/10, Soirée Exotique, Diest
18/10, De Hoogmis, Edegem
11/07/2021, Gent Jazz, Gent

Deel: