De Nederlandse prog-sensatie Erik-Y is terug met een nieuwe single, ‘So Sad’. Na het succes van zijn vorige single ‘Don’t separate your right’s from wrong’  en de daarvoor komende melancholische ‘My Lilttle Girl’, gaat Erik door waar hij is gebleven.

Erik-Y, multi-instrumentalist uit Arnhem, bouwde drie jaar geleden zijn eigen studio, en sindsdien komen er met regelmaat nieuwe tracks uit. Heel rustigaan worden de nummers van Erik-Y wat ruiger, steviger, en komen de invloeden van zijn helden als Rhandy Rhoads, Joe Satriani, Ingwie Malmsteen en Tony MacAlpine komen steeds duidelijker naar voren, net als zijn liefde voor naar bands zoals Iron maiden, Dream Theater,  Pearl Jam, Skid Row en Bon Jovi.

Met ‘So Sad’ slaat Erik een neiuw hoofdstuk in, aangaande zijn muzikalewegen. Definitief de stap zettende naar een leven in de muziek moet het nummer de grote doorbraak worden van de van oorsprong zijnde gitarist.

Deel: