Een onzekere zomer voor artiesten kan hier en daar dan toch een voordeel met zich meebrengen. Want een ding hebben ze allen gemeen: zeeën van tijd, tijd voor creativiteit. Zo bleef ook het Brussels-Gentse indievijftal Bubba niet stilzitten. Zij kropen in hun bubbel en maakten deze maffe video voor de release van hun nieuwste single, ‘Hot Dog Girl’.

‘Hot Dog Girl’ vormt deel twee van ‘The Girl Trilogy’, een thematisch drieluik dat de band afgelopen winter inblikte. Deze zomer geven ze het juiste beeld aan dit verhaal. Net zoals bij hun eerste single, ‘Hot Gurls’, vormt ook hier de vrouw de rode draad.

Songwriter Jelle Hemelsoet over ‘Hot Dog Girl’: “Het is een lied dat de omgang van de moderne mens met relatie-applicaties zoals Tinder problematiseert. Het bevindt zich op het snijvlak van geestige spot en subversieve neurose. Het nummer gaat over iemand die steeds dwangmatiger op zoek is naar een teken van leven van de ‘hot dog girl’, die hij op Tinder heeft gezien. Het loopt niet goed af.”

Ook voor deze videoclip bleef de band trouw aan hun DIY-spirit, van draaiboek tot montage.

Deel: