Teddiedrum? Waar moesten we die naam ook alweer van kennen? Ah ja, die van ‘Odd Lovers’ en ‘Miami’ van een 9 jaar geleden! Die Teddiedrum. En nu zijn ze terug met een nieuwe single zowaar, na 9 jaar stilte. Speciaal voor de lockdown die we nu bezigen zijn de mannen terug met ‘Lockdown love’

De synthpop drang was hen de voorbije weken onweerstaanbaar geworden en de Corona-maatregelen brachten inspiratie voor de lyrics, die Jason Dousselaere en Dijf Sanders samenvoegden tot een nieuwe single.

The empty streets – Playgrounds sealed – We’re back in shape – For thirty days. – It’s nice to have – This common thing – The both of us – In lockdown love.

En ja, het klinkt een beetje naar een mix van Chromeo, The Whitest Boy Alive, Metronomy en Kraftwerk, waarvan een van de frontmannen deze week nog helaas overleden is aan Corona. En dan stoefen ze in de email die we van ze ontvingen over een Garry Raferty-achrige saxofoonsolo, maar ja, dat stoefen is dan wel terecht, want die klinkt dan ook echt als de max! Al met al een goede comeback van de mannen met Teddiedrum. Laten we hopen dat de mannen snel meer nieuwe muziek maken, alleen dan wel met een positievere inspiratie dan deze lockdown.

Deel: