Niet bij iedereen gaat een belletje rinkelen bij het horen van de naam BB&Q Band, maar bij het horen van hun repertoire zullen velen hun nummers herkennen. In Nederland werd hun nummer ‘Starlette’ gebruikt als jingle bij de top 40, en hij zal daarmee voor velen meteen bekend in de oren klinken. De band heeft verschillende hits gemaakt tijdens eind jaren ’70, en de jaren ’80 die nog steeds regelmatig op de radio voorbij komen.Bij aanvang van het concert was duidelijk dat er een wat ouder publiek op deze act af was gekomen. Mensen die het Disco-tijdperk nog mee hebben gemaakt als kind of tiener. Er bleek voldoende animo te zijn voor deze muziekstroming, want het concert was uitverkocht. De dj draaide voor aanvang van het optreden bekende Disco-hits, het publiek raakte al flink op stoom. De hits werden meegezongen en er werd flink gedanst, inclusief de welbekende dansmoves die bij deze muziek horen. Het leek bijna een scene uit ‘Saturday Night Fever’ te zijn.

Toen er werd omgeroepen dat er slecht nieuws was werd het publiek niet ontmoedigd. Het slechte nieuws was dat de band een vertraagde vlucht had, dat het concert daardoor later aan zou vangen, en dat de bagage van de band kwijt was geraakt waardoor ze geen podiumoutfits hadden. Iedereen hoorde dit rustig aan en danste daarna uitbundig verder.
Ruime tijd na de geplande aanvang kwam de band onder luid applaus op. Wie had verwacht dat de bandleden in hun makkelijke vliegtuigkloffie het podium zou betreden had het mis. De outfits waren show- waardig, en dat ze een show wisten neer te zetten werd al bij de eerste noten bevestigd. De positieve energie spatte van de bühne af.

De bezoekers werden helemaal opgezogen in de groovende baslijnen en de dansbare tunes. De bandleden flirtten openlijk met alle aanwezigen waardoor het publiek nog meer betrokken raakte bij alles wat er op het podium gebeurde. Eenieder die tijdens deze avond aanwezig was kan beamen dat Disco bij lange na niet dood is.

Foto’s (c) Mira van der Hagen

Deel: