Ben je een liefhebber van lekkere live muziek? Ben je op zoek naar wat leuks te doen? Dan ben je hier aan het juiste adres! De redactie van Maxazine Zuid-Holland laat je hier hun tips achter voor een fijne avond live muziek in Zuid-Holland, de komende maand!

● 01 december: The Toasters in de Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Het doel van The Toasters? De dansvloer vullen met ska! Dat gaat de groep goed af, gezien het feit dat ze sinds het ontstaan van de band al meer dan vierduizend keer op verschillende podia wereldwijd hebben gestaan.

Meer info

● 06 december: Jan Akkerman in de Kroepoekfabriek, Vlaardingen

Op vrijdag 6 december staat wereldgitarist Jan Akkerman op het podium van De Kroepoekfabriek. Jan Akkerman geldt anno 2019 nog steeds als de meest invloedrijke gitarist van Nederlandse bodem. Op 25 oktober verscheen ‘Close Beauty’, zijn eerste studioalbum in acht jaar.

Meer info

● 06 december: Van Dik Hout in Bibelot, Dordrecht

Van Dik Hout kent een vliegende start in 1994. Met het nummer ‘Stil in Mij’ staan de heren meteen aan de top van de Nederpop met pure rock en poëtische teksten. De snelle hoofdrekenaars zullen opmerken dat de band nu 25 jaar bestaat.

Meer info

● 13 december: Festival Stille Nacht in de Maassilo, Rotterdam

Festival Stille Nacht keert op vrijdag 13 december terug naar de Maassilo! Het winterfestival presenteert sinds 2010 het meest bijzondere singer-songwritertalent, in de breedste zin van het woord; van intieme liedjesschrijvers tot indiepop en van americana tot electronica.

Meer info

● 14 december: BLØF in Ahoy, Rotterdam

BLØF is één van Nederlands meest succesvolle bands. Ze braken door met de single ‘Liefs uit Londen’ en scoorden sindsdien talloze hits als ‘Aanzoek zonder Ringen’, ‘Alles Is Liefde’, ‘Holiday In Spain’ en ‘Zoutelande’.

Meer info

● 16 december: Mahalia in in het Paard, Den Haag

Als twaalfjarige stond de r&b zangeres Mahalia al in het voorprogramma van Ed Sheeran. Nu, bijna tien jaar later, heeft ze net haar debuutalbum ‘Love and Compromise‘ uitgebracht. Met het hart op de tong en haar opzwepende en catchy alternatieve r&b verovert ze binnen no-time de hele wereld.

Meer info

● 19 december: Midge Ure – 1980 Vienna & Visage in het Paard, Den Haag

‘Reap the Wild Wind’, ‘Dancing With Tears in My Eyes’, ‘Love’s Great Adventure’ en uiteraard het tijdloze ‘Vienna’. Als lid van zowel Ultravox als van Visage kun je Midge Ure met recht een sleutelfiguur in de New Wave noemen.

Meer info

● 21 december: Bummy Boys in Bibelot, Dordrecht

Ray Fuego, KC en GRGY van SMIB zijn samen Bummy Boys: een drie-eenheid die naadloos op elkaar aansluit in flow. Vijf jaar geleden kwam mixtape deel 1 uit als ouderwets downloadlinkje, binnen een jaar volgde het keiharde deel 2. Na deze intrede in de hiphopcultuur heeft BUMMY BOYS een toonaangevenderol aangenomen als puristen binnen deze tak van sport.

Meer info

● 21 december: Ray Wilson Band in Cultuurpodium De Boerderij, Zoetermeer

Ray Wilson wordt gezien als één van de meest gerenommeerde zangers in de progressieve rock scene. Hij is vooral bekend als voormalig zanger van Genesis. Met zijn GENESIS CLASSIC project brengt hij een ode aan de muziek en de leden van Genesis.

Meer info

● 28 december: DI-RECT in het Paard, Den Haag

Na een jaar waarin meer dan 20 theaters strak uitverkocht waren en de band het met hun voorstellingen de intieme kant opzocht is het op 28 december tijd om alle energie weer uit de kast te halen bij hun enige clubshow van het jaar!

Meer info

Deel: