De Amerikaanse singer-songwriter en surfer Donavon Frankenreiter speelt op 29 oktober een exclusieve show in Tivoli Vredenburg in Utrecht. In ‘The Record Player Tour’ staat zijn obsessie voor analoog geluid en vinyl centraal, wat op het podium op een bijzondere manier tot uiting komt.

Met zijn speelse laidback en mellow surfpop zorgt Donavon Frankenreiter al jarenlang voor een zomers gevoel op poppodia wereldwijd. Dat is niet voor niets: voor zijn muzikale carrière heeft Donavon Frankenreiter de hele wereld gezien als professioneel surfer. En zijn titelloze debuutalbum uit 2004, werd geproduceerd door vriend en singer-songwriter Jack Johnson

Tijdens ‘The Record Player Tour’ staat Donavon Frankenreiter samen met zijn vaste compagnon Matt Grundy op het podium, met hun geliefde platenspeler tussen hen in. Ze leggen zelf de naald op hun favoriete platen, die als het ware functioneren als hun hi-fi begeleidingsband met analoge bas en drums op vinyl.

Donavon Frankenreiter: “We love vinyl records so much and are complete addicts when it comes to vintage players… that’s how this whole idea came to me. I thought, why can’t we make an album available where people can jam along to it and we can also play to it LIVE too?”

Donavon Frankenreiter begint op achttienjarige leeftijd met muziek maken. Eerst in verschillende bands, waaronder Sunchild waarmee hij twee albums uitbrengt. In 2001 richt Donavon zich op solo-werk. Hij tekent een platencontract bij Brushfire Records, het label van zijn goede vriend Jack Johnson die hij eerder heeft leren toen hij in zijn surfperiode een kamer huurde bij zijn ouders op Hawaii. Hij debuteert met zijn gelijknamige album in 2004. In de jaren die volgens, verschijnen er nog eens 7 studioalbums.

Deel: