De band Feuerengel, die sinds 1997 bij elkaar is, begon als hobbyband omdat ze rasechte Rammstein-fans zijn. De band is inmiddels uitgegroeid tot zo een grote act dat ze touren door heel Europa met hun show. De showelementen die te zien zijn bij Rammstein brengen ze terug in hun eigen show. Je zult niet verbaasd zijn als ze dan ook het hele genre van hun grote voorbeeld ten gehore kunnen brengen. Van ‘Engel’, ‘Du hast’ en ‘Amerika’ speelden ze ook de laatste nieuwste hits zoals ‘Deutschland’, ‘Radio’ en ‘Ausländer’.

Vanavond was De Cacaofabriek the place to be met Feuerengel op het podium met hun twee uur durende show. Bij binnenkomst was het podium verscholen achter een groot zwart doek. Bij het horen van de eerste klanken en een oorverdovende knal werd het doek gedropt en begonnen de heren van Feuerengel te knallen. Ondanks dat het niet helemaal uitverkocht was, waren er genoeg fans van de muziek van Rammstein aanwezig en ze zongen dan ook uit volle borst met hun muziek mee.

Dat Feuerengel een eerbetoon wil brengen aan hun helden is duidelijk. Niet alleen de muziek komt heel erg dicht bij het origineel maar ook de beroemde Rammstein-showelementen zijn tot in de puntjes uitgewerkt en worden teruggebracht in hun show. De vonken, vlammen en witte rookpluimen vlogen je om de oren, ze lieten niets aan de verbeelding over. Maar zeer zeker ook de dreunende en hypnotiserende beat bracht je naar een complete show zoals je die van Rammstein kent. In dit geval stond echter Feuerengel op het podium.

Tijdens het nummer ‘Bück dich’ viel in een keer de stroom uit. Dit deerde het publiek niet, want ze bleven uit volle borst doorzingen, tot genoegen van de band. De zanger Boris grapte dan ook: “Wenn wir in den Niederlanden spielen, geht immer der Feueralarm los”. Na enige minuten was het probleem opgelost en ging de show weer verder alsof er niets gebeurd was.

Na de toegift van enkele nummers bedankte Feuerengel niet alleen de fans en Cacaofabriek maar zeker ook het team wat achter de band staat. De pyrotechnicus werden dan ook op het podium gehaald, want zonder hen zou er geen spectaculaire en veilige show mogelijk zijn. De fans kregen ook nog de mogelijkheid om hun helden persoonlijk te ontmoeten in de foyer van de Cacaofabriek. Al met al een hete, spectaculaire, muzikale avond waar je nog lang van na kunt genieten.

Foto’s (c) Josanne van der Heijden / Maxazine

Deel: