Merel Baldé, beter bekend als Merol, trad voor het eerst op in Eindhoven. Ze was verbaasd, gezien meerdere mensen haar hadden laten weten dat het Eindhovense publiek niet erg enthousiast is. Maar het publiek van de Effenaar liet haar het absolute tegenovergestelde zien deze avond.

Ze begon het concert knallend met haar nieuwe single ‘Superlatieven’ en ‘Ik wil een kind van jou’ van haar eerste album. Merol is in 2018 doorgebroken en sindsdien razend populair door haar aparte en directe teksten. Met andere woorden: Merol neemt geen blad voor de mond. Het publiek bestond vooral uit jongere mensen, die moeiteloos van het begin tot het einde haar nummers konden meezongen. Tijdens haar bekende hit ‘Hou je bek en bef me’ stopte ze vlak voor het refrein. “Nee, nee” zei Merol hoofdschuddend, “Dit gaan we niet doen, hè. Ik wil eerst wat ontblote bovenlijven zien voordat ik hiermee verder ga!”, waarna enkele mannen hun shirts uittrokken. “Dat is beter!” glimlachte ze en zong uit volle borst het refrein.

Bij het nummer ‘Geen reet’ vroeg ze drie dames op het podium die nog minder “reet” hadden dan zijzelf. Al snel kwamen er drie enthousiaste dames het podium op en Merol wilde dat ze hun achterste showden aan het publiek. Het was dan aan het publiek om het hardste te schreeuwen bij de dame die het minste achterwerk had. Echter zat er één dame tussen met een goedgevormde bips waarbij Merol duidelijk wilde laten zien dat zij eigenlijk niet echt mee kon doen, door een klap tegen de billen te geven en deze als hoofdkussen te gebruiken. Om haar manager Rick een ode te geven tijdens haar show, zong ze haar nummer ‘Rick lekker bezig pik’. Omdat Rick haar tijdens het nummer vroeg of ze wel genoeg fruit eet, gooide Merol een appel en een mandarijn het publiek in. Als één na laatste speelde ze haar kersthit ‘Kerst met de fam’ om vervolgens te eindigen met het nummer waarmee ze doorgebroken is ‘Lekker met de meiden’.

Haar eerste show in Eindhoven was een groot succes. Als het aan het publiek ligt, was dit ook zeker niet haar laatste! Na de show nodigde ze iedereen uit voor een signeersessie en foto.

Foto’s (c) Emily Parry / Maxazine

Deel: